Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Μέλημά μας η βελτίωση των ψηφιακών λειτουργιών των Υπηρεσιών των Επιμελητηρίων, με σκοπό την ενίσχυση και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ως Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, συμμετείχε στις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), την Τρίτη 5 Μαρτίου, με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτριο Παπαστεργίου.

Στη συνάντηση με το υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, το προεδρείο της Κ.Ε.Ε.Ε., παρέδωσε υπόμνημα επτά σημείων και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη στελέχωση των Υπηρεσιών των Επιμελητηρίων, τη βελτίωση και την περαιτέρω αξιοποίηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) καθώς και τη δημιουργία Θερμοκοιτίδων Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στα Επιμελητήρια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός κ. Κ. Σκρέκας, έδειξε έντονο ενδιαφέρον και δήλωσε την πρόθεσή του για συνεργασία, προβαίνοντας στις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Στη συνέχεια, το προεδρείο της Κ.Ε.Ε.Ε., συναντήθηκε με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών των Επιμελητηρίων, παραδίνοντας υπόμνημα με προτάσεις-δράσεις που αφορούν την επέκταση του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Επιχειρηματικότητας», με μια σειρά «υποέργων» όπως ο «Μηχανισμός Καταπολέμησης της Ψηφιακής Απάτης» και η «Ψηφιακή Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Δ. Παπαστεργίου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των προτεινόμενων δράσεων-υπηρεσιών και δήλωσε ότι από την πλευρά του, θα συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση των παραπάνω έργων, τονίζοντας ό,τι πρόθεση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών μέσω των νέων τεχνολογιών, ώστε να ωφεληθούν τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις.

Από πλευράς Κ.Ε.Ε.Ε., στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος, κ. Ιωάννης Μασούτης, οι αντιπρόεδροι, κ. Ιορδάνης Τσώτσος, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο γενικός γραμματέας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οικονομικός επόπτης, κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, ο υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης, κ. Φώτιος Δαμούλος, ο υπεύθυνος Εξωστρέφειας & Διεθνών Σχέσεων, κ. Στέφανος Γεωργιάδης και ο διευθυντής, κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Προηγούμενο ΜΕΡΥΠ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»: Προμήθεια ειδών υπόδησης και παρελκόμενων στολής των σπουδαστών της ΣΣΑΣ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας